Skip to main content

Brow treatments

Ieder mens is uniek. En dat geldt ook voor onze wenkbrauwen. De een heeft last van hele dunne wenkbrauwen, de ander van erg ongelijke wenkbrauwen of misschien zijn ze wel dik maar niet vol genoeg en heb je last van lege plekjes. Dat kan heel storend zijn, want wenkbrauwen zijn heel bepalend voor onze oogopslag, gelaatsuitdrukking en dus onze aantrekkelijkheid. Met een hogere wenkbrauwboog creëer je bijvoorbeeld een open blik en kom je meer uitnodigend over, maar zitten de wenkbrauwen te hoog, dan loop je het risico dat je een verbaasde blik hebt. Uiterste precisie bij het shapen van uw wenkbrauwen is daarom een absolute must.

Bij Eden’s Master Brows bent u aan het juiste adres voor uw wenkbrauwen.  Met ruim 15 jaar ervaring hebben we de expertise ontwikkeld om prachtige wenkbrauwen te shapen die perfect bij uw gezicht passen. Wanneer u bij ons komt, kijken we samen naar de juiste vorm en bespreken we u wensen/problemen. Vervolgens  ontvang u eerlijk en professioneel advies, voordat we beginnen. We nemen alle tijd voor u, zodat u de tijd, aandacht en service krijgt, die u verdient en met superstrakke wenkbrauwen naar huis gaat.

Wij geloven namelijk dat iedere vrouw, prachtige wenkbrauwen verdient.

P.S. Ook mannen gunnen we nette verzorgde wenkbrauwen.

Bekijk onze behandelingen en ontdek hoe we u kunnen helpen.

Uit welke behandelingen kunt u kiezen?

Komt u er online niet uit en weet u niet welke behandeling u het beste kunt kiezen? Dan kunt u alsnog een behandeling boeken en in de salon om advies krijgen voor de juiste behandeling. Hierbij houdt de styliste rekening met uw wensen en de vorm van uw gezicht. Mocht er te veel of te weinig betaald zijn, zullen we dit uiteraard verrekenen.

Master shape

Dit is onze reguliere wenkbrauwbehandeling. Hierbij brengen we jouw wenkbrauwen in de ideale shape d.m.v. threading of waxen. De behandeling start met het opmeten van de wenkbrauwen. We kijken naar de natuurlijke vorm, de vorm van uw gezicht en luisteren naar uw wensen. Samen bepalen we het gewenste resultaat. Vervolgens beginnen we met threading of waxen. Als finishing touch gebruiken we brow make-up voor een prachtig resultaat. De make-up producten die wij hiervoor gebruiken zijn overigens ook te verkrijgen in onze online shop!

Wenkbrauwen shapen d.m.v. threading of waxen?

Threading  is een eeuwenoude en populaire methode om te ontharen met een katoenen touwtje. Waxen is een methode om te ontharen met wax. Het principe is hetzelfde: haren worden met wortel en al verwijderd, waardoor ze lang wegblijven. Voor het waxen gebruiken we speciale wax dat geschikt is voor de gevoelige huid. Toch is waxen niet geschikt voor de zeer gevoelige huid of een behandelde huid (darmabrasie of peeling). Daarvoor adviseren we threading. Deze behandeling wordt ervaren als iets pijnlijker. Daarbij duurt threading  langer, waardoor de pijn voor langere duur is. Toch adviseren we ‘threading’ voor  een superstrak resultaat.  Door middel van threading kunnen wij namelijk preciezer te werk gaan. Het resultaat met threading is dan ook net iets strakker dan bij waxen.

Tinted brow treatment

Met deze behandeling epileren we uw wenkbrauwen door middel van threading of waxen. Daarna verven we uw wenkbrauwen met wenkbrauwverf. De verf is bedoeld voor de haartjes. De kleur bepalen we samen. Deze varieert van  licht en asblond tot warm, donkerbruin en zelfs zwart. De verf blijft ongeveer 4 dagen op de huid en  4 weken op uw wenkbrauwen. Wilt u voller ogende wenkbrauwen? Dan zou ‘Henna Brows’ een betere optie voor u kunnen zijn.

Henna Brows

Hierbij tekenen we speciale meetpunten af in uw gezicht. Daarna epileren we uw wenkbrauwen door middel van threading of waxen. Vervolgens brengen we de henna aan en shapen we uw wenkbrauwen in de gewenste vorm. Omdat henna goed op de huid blijft zitten, zorgt deze behandeling voor strakke en vollere wenkbrauwen.

Wat zijn de voordelen van Henna Brows?

 • U hoeft uw wenkbrauwen niet meer dagelijks te tekenen.
 • U bent in de ochtend minder tijd kwijt aan het zetten van uw make-up.
 • Bevat geen peroxide.
 • Perfecte grijsdekking.
 • Kleurt uw haartjes en huid, waardoor plekken met minder haar of gaten ook gevuld worden.
 • Vegan.
 • Blijft tot 14 dagen op de huid en 5 tot 6 weken op de haartjes.. Let op: henna blijft niet altijd goed op de huid zitten. Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van hoe snel de huid zich vernieuwt.

Wanneer is henna niet geschikt?

 • Bij een zeer vette huid, dan verdwijnt de henna wat sneller van de huid.
 • Als u zeer blonde wenkbrauwen of een zeer bleke huid hebt.
 • Als u al erg donkere en volle wenkbrauwen hebt. De haren hoeven immers niet meer geverfd te worden en een print op de huid is niet nodig.
 • Als u huid geïrriteerd is, of met wonden in en rond de wenkbrauwen
 • Als u allergisch of gevoelig bent voor haar- en wenkbrauwenverf
 • Als u ooit een allergie hebt gehad na het aanbrengen van een henna-tatoeage
 • Bij zwangerschap

Nazorg

Een goede nazorg is belangrijk. Voor deze behandeling houdt dat het volgende in.

 • Houd de wenkbrauwen ten minste 24 uur droog.
 • Vermijd de eerste 24 uur intensieve training of een bezoek aan de sauna. Zweet kan een nadelig effect hebben.
 • Gebruik zo min mogelijk reinigingsproducten of anti aging cremes op de wenkbrauwen, zolang de kleur op de huid zit.
 • Stel je wenkbrauwen niet bloot aan direct zonlicht en ga niet onder de zonnebank gedurende ten minste 24 uur na de behandeling.
 • Breng een hoge factorbescherming aan op de wenkbrauwen in fel zonlicht. Dit zal niet alleen de kleur langer behouden, maar ook het risico op allergische reacties verminderen.

Halal brows

Halal brows is een unieke behandeling voor mensen die vanwege religieuze redenen niet hun wenkbrauwen willen laten epileren/waxen/threaden, maar wel een verzorgde uitstraling willen. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je met nettere, licht gevormde en natuurlijk uitziende wenkbrauwen naar huis gaat.

De behandeling start met een oppervlakkige reiniging. Daarna tekenen we speciale meetpunten af in uw gezicht. Vervolgens brengen we uw wenkbrauwen in shape. Dat doen we met verschillende methodes. We brengen de wenkbrauwen in vorm door te lange haartjes te knippen. De overtollige haartjes worden zodanig gekleurd dat ze minder opvallen. Op die manier zien jouw wenkbrauwen er netter uit zonder dat we epileren. Wel kunnen we de haartjes tussen de wenkbrauwen epileren. Tot slot brengen we voor de ‘finishing touch’,  brow make-up aan voor verzorgde uitstraling en een prachtig resultaat.

Brow lift (incl. verven)

Je hebt het vast voorbij zien komen op Instagram, op de televisie of misschien wel in magazines: Brow Lifting. Brow Lifting, ook wel Brow Lamination genoemd, is de trend op het gebied van wenkbrauwen. Het is een behandeling, waarbij de haartjes in positie worden gebracht voor prachtige en volle wenkbrauwen. Heeft u asymmetrische wenkbrauwen of wenkbrauwharen die alle kanten uit groeien? Dan zou de Brow Lift weleens de oplossing voor u kunnen zijn.

Wat houdt Brow Lifting in?

Bij een Brow Lift worden de natuurlijke wenkbrauwen gelift en in positie gebracht. Hierdoor lijken de wenkbrauwen voller, breder en in sommige gevallen ook meer symmetrische. Tegelijkertijd worden stugge wenkbrauwen gecorrigeerd. Het resultaat blijft tot wel 8 weken mooi zitten indien de nazorg goed wordt nagevolgd.

Wat zijn de voordelen?

Voordelen

 • Warrige wenkbrauwen zien er netter uit
 • Creëert optisch vollere en bredere wenkbrauwen
 • Tot wel 8 weken zichtbaar resultaat

Voor wie is Brow Lifting geschikt?

Brow Lifting is voor iedereen die mooie, gevormde wenkbrauwen wil. De behandeling is zeker ideaal voor als je last hebt van stugge, gekrulde of eigenwijze haartjes.

Voor wie is Brow Lifting niet geschikt?

Veiligheid staat voorop. In een aantal gevallen is het helaas niet mogelijk om Browlift toe te passen

 • Allergie voor de wimperlift (Lash Lift)
 • Als je hele dunne, korte of weinig haartjes hebt
 • Beschadigde huid in het gebied rondom de wenkbrauwen
 • Acne rond de wenkbrauwen
 • Zwangerschap en/of borstvoeding
 • Als je een gezichtspeeling hebt gehad
 • Als je huid een scrub heeft gehad
 • Als je henna brows hebt
 • Bij een verbrande huid door de zon
 • Oog infecties
 • Permanente make-up die nog niet volledig hersteld is
 • Tijdens chemotherapie en bestralingen
 • Heb je de wenkbrauwen geverfd? Dan kun je pas 2 weken daarna de behandeling laten doen.

Nazorg

Een goede nazorg is belangrijk. Voor deze behandeling houdt dat het volgende in.

 • Na de behandeling raden wij onze after-care crème te gebruiken.
 • Deze Hydrateert, voedt, verzorgt en beschermt de wenkbrauwen op natuurlijke wijze.
 • Zoals bij alle behandelingen zal de styliste met u de nazorg doorlopen voor een optimaal resultaat

Teen brows

Speciaal voor onze tieners van 12-16 jaar hebben we de ‘teen brows’ behandeling. Kenmerkend aan deze wenkbrauwbehandeling is dat we de wenkbrauwen zo dik, vol en natuurlijk mogelijk houden. De behandeling bestaat uit: reinigen, opmeten, threading of wax,  knippen en als finishing touch brengen we styling gel aan.

Men brows

Speciaal voor de mannen hebben we de ‘men brows’ behandeling. Het doel van deze wenkbrauwbehandeling is een nettere, natuurlijke en verzorgende look. De behandeling bestaat uit: reinigen, opmeten, threading of wax,  knippen en als finishing touch brengen we verzorgende olie aan.

Yumi Lashes (lash lift)

Because, lashes matter.

YUMI lashes is een revolutionaire wimperlifting, een techniek die wimperverbetering en verven combineert, een unieke combinatie.

Bij deze behandeling worden uw eigen wimpers gelift zonder nepwimpers aan te brengen. Met Yumi lashes kan er nauwkeurig gewerkt worden en kijken we naar elk wimperhaartje. Wimperlifting is 1 van de nieuwste technieken op de markt. Met deze techniek haal je het uiterste uit je wimpers en nog belangrijker, door deze behandeling wordt het aanbrengen van mascara en het krullen van de wimpers in de ochtend totaal overbodig.

Wimperlift

Uit welke behandelingen kunt u kiezen?

Voorafgaand aan de behandeling bespreekt de styliste uw wensen en legt zij uit welke mogelijkheden er zijn.

 • Lash lift/wimperlifting (45 minuten): hierbij krullen en liften we uw natuurlijk wimpers.
 • Lash lift & tinting (60 minuten): hierbij krullen, liften en verven we uw natuurlijke wimpers.
 • Eyelash tinting (15 minuten): hierbij werven we uw wimpers en brengen we een verzorgende oogmasker aan.

Wat houdt Lash Lifting in?

De Lash Lift is een absolute ‘eye-catcher’ zonder valse wimpers aan te brengen. Met de Lash Lift worden uw eigen wimpers behandeld, waardoor dagelijks gebruik van mascara en wimperkrultangen overbodig worden. Uw wimpers worden gekruld vanaf de wimperrand. Doordat we siliconen vormen gebruiken, krijgen uw wimpers na de lift geen knik zoals bij gebruik van een wimperkrultang wel voorkomt. We passen de behandeling toe op alle wimpersoorten en lengtes. Het resultaat blijft circa 8 weken zichtbaar.

Voor elke lash treatment geldt:

 • De eerste 24 uur na de behandeling dienen de wimpers droog te blijven. Dat betekent ook niet sporten of naar de zonnebank of naar sauna gaan.
 • Na 48 uur kun je de ogen reinigen. Wij adviseren olievrije makeup-remover voor een langduriger resultaat.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

De behandeling is geschikt voor dames en heren die mooie wimpers willen en geen wimperextensions willen aanbrengen om dit resultaat te bereiken. Het resultaat verschilt per persoon. Wanneer u lange wimpers hebt die recht vooruit staan, ziet u na de Lash Lift een enorm verschil. Indien u hele korte wimpers heeft, zal het resultaat minder drastisch zijn.

Tijdens de behandeling worden middelen gebruikt die de wimpers extra voeden en beschermen, waardoor vrijwel iedereen er gebruik van kan maken.

U kunt de behandeling niet ondergaan in de volgende gevallen:

 • Tijdens een zwangerschap;
 • Indien u gebruikmaakt van antibiotica;
 • Indien u alopecia heeft;
 • Indien u chemotherapie ondergaat;
 • Indien u conjunctivitis heeft;
 • Indien u overgevoelig bent voor peroxide.

Het is mogelijk om voorafgaand aan je behandeling een patchtest te doen. Hiermee kunnen we grotendeels uitsluiten of u allergisch bent voor Lash Lifting. Reacties komen voor bij een zeer kleine groep mensen.

Procedure

 • De styliste vertelt vooraf wat voor soort middelen er gebruikt worden en hoe lang de behandeling duurt.
 • Uw wimpers worden daarna goed gereinigd en ontvet.
 • Indien uw wimpers vochtig zijn, worden ze droog geblazen met een blaasbalgje.
 • We plakken de onderste wimpers af met tape of gel pads om zo te voorkomen dat de vloeistof erop komt en ze mee gaan krullen.
 • We brengen dan een siliconen pad aan op uw bovenste ooglid en brengen hierop een bonding gel aan.
 • We strijken de wimpers omhoog tot ze recht staan.
 • Vervolgens brengen we een lifting lotion aan op de wimpers. Deze moet 10-15 minuten intrekken.
 • Hierna brengen we een tweede wimperlotion aan. Deze moet ook 10-15 minuten intrekken.
 • Als laatste worden uw wimpers met een lotion losgeweekt van de tape of pads.

Wanneer lashlift niet geschikt is

 • Extreem korte wimpers
 • Beschadigde wimpers door evt. nepwimpers
 • Zwangerschap, vanwege hormonen kan dit invloed hebben op het resultaat

Wat zijn de voordelen?

 • 8-10 weken resultaat
 • Je hoeft in de ochtenden geen wimperkruller meer te gebruiken
 • Ogen lijken groter
 • Natuurlijke uitstraling
 • Na 24 uur bestendig tegen: water, douchen, zweten, tranen, zwemmen en slapen

Nazorg

 • De eerste 24 uur na de behandeling: de wimpers niet nat maken met water, make-up remover en setting spray. Dit zorgt voor zichtbaar langere resultaten. Na 24 uur kunt u alles weer doen zoals u gewend bent.
 • De eerste 24 uur alle andere aanrakingen met de wimpers vermijden.
 • Borstel de wimpers regelmatig.
 • Reinig uw ogen niet wrijvend, maar probeer mee te gaan met de lift. Zo gaan de wimpers niet door elkaar staan.
 • U kunt een wimperserum gebruiken voor zichtbaar langer resultaat.Wij adviseren 2 dagen vóór de behandeling te stoppen en 2 dagen na de behandeling je product weer te gaan gebruiken.

Waxing & threading

Enkel i.c.m. wenkbrauwbehandeling

Heeft u last van ongewenste haargroei in het gelaat? Bij Eden’s Master Brows bieden wij i.c.m. met een brow- of wimperbehandeling de mogelijkheid om (delen) van uw gelaat te laten ontharen. Dat doen we door middel van threading of waxen. Of het pijn doet? Daar zijn de meningen over verdeeld. Wat wel duidelijk is, is het langdurige resultaat. De wortel van het haartje dat onderhuids zit wordt namelijk in 1 keer meegenomen, terwijl dat bij scheren niet zo is.

U kunt er voor kiezen om al uw gezichtshaar te laten verwijderen of delen van uw gezicht te laten ontharen. Denk aan: bovenlip, kin, slapen en voorhoofd.

Bekijk onze tarieven.

(Ombré) powder brows

Als je op zoek bent naar een semi-permanente oplossing voor je wenkbrauwen, dan is de behandeling "(Ombré) powder brows" wellicht iets voor jou.

De (Ombré) powder brows is de nieuwste trend op het gebied van permanente make up voor wenkbrauwen. Bij deze behandeling worden de wenkbrauwen ingeschaduwd met pigment met behulp van een semi-permanente make-up machine. Met deze techniek van pmu kan je een zachte poeder effect creëren en de wenkbrauw voller en strakker laten ogen. Ook is deze behandeling ideaal als je heel weinig tot geen wenkbrauw haartjes hebt!

Ontdek de magie van onze 100% customized (ombré) powder brows behandeling.

Het unieke aan deze behandeling is dat de vorm en kleur van de wenkbrauwen volledig op maat worden gemaakt, passend bij jouw gezichtsvorm en persoonlijke stijl. Dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling en een schitterend resultaat.

Geweldig voor alle huidtypes, inclusief de vette huid en de resultaten houden langer aan dan microblading.

Werkwijze:

We gebruiken (Ombré) powder brows om diepte en definitie aan je wenkbrauwen te geven. Of je nu op zoek bent naar zachte of opvallende wenkbrauwen, wij passen de behandeling aan uw wensen aan.

(Ombré) powder brows geven een meer poederachtig effect. Dit wordt bereikt doordat wij duizenden kleine puntjes pigment aanbrengen in de huid, waardoor geleidelijk de kleur en gedefinieerde vorm wordt opgebouwd.

De duur van de behandeling varieert van persoon tot persoon, maar gemiddeld duurt het ongeveer 2 uur.

Na de behandeling is het belangrijk om de wenkbrauwen goed te verzorgen en te beschermen tegen direct zonlicht. Na ongeveer 6 weken vindt er een nabehandeling plaats om de kleur en vorm bij te werken en het resultaat te optimaliseren.

(Ombré) powder brows is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar vollere, mooi gevormde wenkbrauwen met een natuurlijke uitstraling.

Intake:

Als je meer wilt weten over deze behandeling, kun je altijd een afspraak maken voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kun je al je vragen stellen en bespreken we graag alle opties en mogelijkheden met je. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken of deze behandeling iets voor jou is. Via onze boekingsknop kun je heel gemakkelijk jouw intakegesprek inplannen.

Voordelen:

 • Blijft gemiddeld 1,5 tot 2 jaar.
 • Geschikt voor alle huidtypes
 • Het resultaat gaat soms wel 3x langer mee dan microblading
 • Natuurlijk effect
 • Je wordt wakker met mooie wenkbrauwen
 • Touch up gemiddeld na 1 jaar

Wanneer pmu niet/ minder geschikt is:

 • Zwangerschap
 • Huidaandoeningen
 • Littekens minder dan een jaar oud
 • Diabetes
 • Hemofilie

Na zorg:

Onze professional zal je na de behandeling door de nazorginstructies leiden en deze vervolgens aan je meegeven. Het is belangrijk om de nazorg zorgvuldig op te volgen om ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen goed genezen en er prachtig uitzien.